بی خبر شو که خبرهاست در این بی خبری
شماره 123/ چهارشنبه 25 ثور 1392/ 15 می 2013
چه دلاورست دزدی که به کف چراغ دارد
کوه بچه
اگر واقعاً پنجاه میلیون دالر از یک حساب بانکی که ردیابی شده و تحت نظارت حکومت افغانستان قرار داشت، به صورت ناگهانی نا پدید شده باشد، این ماجرا و افتضاح واقعاً خجالت آور است.
جان ساپکو سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) میگوید: پس از دریافت امر محکمه ی امریکا برای پیگیری این قضیه از حکومت افغانستان خواسته شد تا حساب یاد شده راکد شود و بعد از پیگیری روند قانونی، پول مذکور دوباره مسترد شود، اما به گفته ی این مقام امریکایی با وجود تعهد حکومت افغانستان این پول از حساب بانکی مذکور به گونه ی مرموز مفقود شده است.
عزیزا لله لودین رییس اداره ی مبارزه با فساد میگوید: اگر چنین عملی صورت گرفته و این ادعا واقعیت داشته باشد شرم آور است.
ساپکو در این ماجرا از کارمندان ملکی تا مقام های بلند پایه را متهم کرده اظهار نگرانی نمود که اگر ایالات متحده مبارزه با فساد را در صدر اولویت قرار ندهد، فساد در افغانستان شکل قانون را خواهد گرفت.
این گزارش در حالی منتشر میشود که اخیراً یک بانک جرمنی که پول بانک های خصوصی افغانستان را به امریکا و غرب اجرا میکرد، از اجرای این امر ابا ورزید که دلایل آنرا کارشناسان معیاری نبودن بانک های خصوصی در افغانستان میدانند. بنظر میرسد هرگاه دست شبکه ی مافیا تا حسابات بانک ها رسیده باشد، کار اقتصاد کشور زار و حالت پولی مملکت دچار بحران عمیقی خواهد شد.
مردم میپرسند: در حالیکه رییس، معاون و مسوولان بانک وجود دارند به رویت اسناد چرا مسوول این جرم و نام بانک افشاء نمیشود و به اطلاع عامه نمیرسد.Ÿ
***
معاون وزارت خارجه امریکا موقف قبلی آنکشور را در قبال خط دیورند بار دیگر تکرار کرد
ستاک
در حالیکه رییس جمهور کرزی مسأله ی به رسمیت شناختن خط دیورند را رد نموده، نماینده امریکا کشور هم پیمان ستراتیژیک افغانستان یکبار دیگر بر به رسمیت شناختن این خط به حیث خط سرحدی میان افغانستان و پاکستان تأکید کرد.
ویلیم برنز معاون وزارت خارجه امریکا در کابل به خبرنگاران گفت: موقف ما نسبت به این مسأله مانند گذشته است، گذشته همان است که آقای گراسمن زمانی که اینجا بود در مورد ابراز داشته بود. گراسمن نماینده ی قبلی و خاص امریکا برای افغانستان و پاکستان گفته بود که کشورش خط دیورند را به عنوان سرحد رسمی میان افغانستان و پاکستان میشناسد. این اختلاف نظر میان دو متحد در حالی به ملاحظه میرسد که افغانستان عملاً در گوشته با پاکستان به خاطر ایجاد دروازه ی سرحدی در اختلاف قرار داشته چند روز قبل درگیری نظامی داشتند.
مقامات افغانستان موضعگیری ایالات متحده را در این رابطه مؤثر بر موضع دولت افغانستان نمیدانند اما بعضی کارشناسان میگویند این موضعگیری به موادات اتحاد ستراتیژیک امریکا با افغانستان بی تأثیر بر مسأله نخواهد بود.Ÿ