دادگاه بین المللی هاک باید بپرسد که چرا؟ در شهادت یما سیاووش شهید درحالیکه رییس امنیت ملی میگوید: 1نفربازداشت شده، و وزیر داخله قبلی میگوید قضیه یما سیاووش در وزارت داخله تحت بررسی قرار ندارد سرور دانش یک ساعت بعد ازاظهارات رییس امنیت از نام وزارت داخله میگوید: 3نفر بازداشت شده،امرالله صالح پنج ماه بعد بازهم از قول وزارت داخله میگوید: 11نفر بازداشت شده و در همین حال.اجمل احمدی (جی پی اس موترو کامره های بانک) را پنهان میکند واشرف غنی از اجمل احمدی حمایت میکند واجازه نمیدهد اجمل احمدی رییس بانک غیر قانونی و رد شده از پارلمان به قانون پاسخگوباشد؟!
به قلم : داود سیاووش
هنگامیکه به فرمان اهریمن سیه کار دژخیم پلید جنایتکار، هفت ماه قبل از امروز در ساعت 35-7 قبل از ظهرروز شنبه 17 عقرب سال 1399 بلبل آزادی بیان افغانستان ،ژورنالیست آتشین زبان ، مدافع حق وعدالت ومنادی فریاد مظلومان یما سیاووش را به شهادت رساند و وقتی جغد های ویرانه جوی شبگرد اریکه فرعون منش استکباری ، و دژخیمان یک اداره توتالیتر دکتاتوراهریمنی با دام تذویر دموکراسی ،اما در اصل با ترفند های طراز استبداد فاشیستی ، یما سیاووش را که از شمشیر زبان وهیبت صدایش کاخ های دلقکان ورجاله های پنیرک پادشاه حکومت نیم وجبی ارگ کابل به لرزه می آمد با خرقه سالوس ومکر شیطانی به دام (افغانستان بانک) انداخته بیرجمانه به شهادت رساندند ، از زمین وزمان وانسان، سراسرجهان ناله وفریاد وفغان ازاقصای خاور تا کرانه های باختر به ا فلاک بلند شد که : بـــــــــــای ذنب قتــــــــــــلــــــــــــــــت؟
بیایید با استماع این ندای ملکوتی در هفتمین ماه روز شهادت یما سیاووش آن جوان آزاده ژورنالیست،خطاط ،رسام، شاعر و نویسنده به موارد قانون شکنی ، زورگویی و استکبار فرعون منشانه و قلدرانه رجاله ها ودلقک های اداره زورگوی کابل در به شهادت رساندن و پایمال نمودن خون آن جوانی که جز (مایک) دفاع از حق مستضعفان چیزی در دستش نبود و جز بیان حقیقت و اظهار شکوه وشکایت از درد مردم حرفی در زبانش نبود، را در تقویم فلک زده خورشیدی، میان دوقرن بخوانیم:
– روز شنبه 17 عقرب 1399
ساعت 7:35بامداد یما سیاووش کارمند افغانستان بانک و ژورنالیست نامدار ،خطاط ،رسام،شاعر و نویسنده به طور مرموز با انفجار در موتر افغانستان بانک به شهادت رسید..
واکنش افغانستان بانک و مراجع ذیربط در ارتباط به این فاجعه:
–رسانه هاگزارش دادند که:
هیات حقیقت یاب مجلس نمایندگان دریافته که لاشه موترمنفجر شده مجهز به جی پی اس بانک به خاطر اینکه از نظر متخصصین جنایی کرمنال تخنیک وزارت داخله به عنوان شواهد محل واقعه پنهان بماند به گمرک برده شد.
–رسانه ها:
حمیده احمدزی عضو هیات حقیقت یاب مجلس نمایندگان گفت::
رییس ای تی (بانک مرکزی) (گفت) که نفر بفرستید با استعلام، نُه بجه ویدیو ها را بگیرید حالا ویدیو ها نیستند.:
وقتی هیئت پارلمان روز دوم به بانک رفت دید درواز دفتر بانک مهر ولاک شده بود .
–رسانه ها:
مسوولان بانک مرکزی میگویند: رییس بانک بیمار است و به گونه رسمی مسوولیت هایش را به هیچ کس دیگر نسپرده است.
– رسانه ها:
محمد نسیم مدبر عضو هیات حقیقت یاب مجلس گفت که: موترمنجر شده بانک را به هدایت رییس بانک به گمرک برده اند.
– 18 عقرب:
مراسم خودسرانه فاتحه خوانی (به شهید یما سیاووش وسایر قربانیان ) از سوی بانک در حالي برگذار شد که ریاست بانک در رابطه به بررسی انفجار در موتر یما سیاووش شهید با هیأت هیچگونه همکاری نکرد بنابران خانواده یما سیاووش آن را اشک تمساح خوانده یکبار دگرخواهان همکاری بانک در بررسی قضیه انفجار در موتر بانک شد.
–رسانه ها 18 عقرب:
امرا لله صالح معاون نخست رییس جمهور در جلسه بیست و یکم نشست شش و نیم گفت که:
یما سیاووش و همکارانش با نزدیک به دو کیلو گرام مواد انفجاری(آر-دی-ایکس) آماج قرار گرفته اند .
–رسانه ها 26 عقرب:
شکایتنامه خانواده یما سیاووش شهید در ارتباط به سکوت مرگبار و سوال برانگیز دولت در قضیه شهادت یما سیاووش ژورنالیست، خطاط، رسام، شاعر و نویسنده، در شماره 260مورخ 26عقرب1399 ارمغان ملی منتشر شد و در آن خانواده یما سیاووش خواسته های شان را در رابطه به روشن شدن ابعاد مبهم و سوال بر انگیز این موضوع در 10 ماده مطرح کرده وبا تعین ضرب الاجل خواهان بررسی آن طی یک ماه شدند. این شکایتنامه به ریاست جمهوری، افغانستان بانک، مجلس نمایندگان، یوناما،کمیسیون مستقل حقوق بشر،محکمه بین المللی هاک،وزارت داخله،ریاست امنیت ملی، و دادستانی یا سارنوالی کشوراز طریق انترنت فرستاده شد..
انکار و استنکاف دولت و افغانستان بانک در پاسخگویی به شکایتنامه خانواده یما سیاووش شهیدقرار ذیل اند::
– رسانه ها 2 قوس:
کمیسیون دسترسی به اطلاعات گفت که بانک مرکزی از رهگذر دادن اطلاعات یکی از بسته ترین نهاد های دولتی است… اجمل احمدی سرپرست بانک مرکزی و مقام های دیگر در این بانک در پیوند به شهادت یما سیاووش به تماس ها و پرسش های خبرنگاران پاسخ نگفتند.
– رسانه ها 2 قوس:
عین الدین بهادری رییس کمیسیون حق دسترسی به اطلاعات گفت: بانک مرکزی نه تنها اینکه در قضیه آقای سیاووش اطلاعات را به خورد خبرنگاران نداده ما قضایای متعدد دیگر هم داریم…
– رسانه ها 2 قوس
صبح روز گذشته خبرنگاران برای گرفتن معلومات به بانک مرکزی رفته بودند، مسوولان این بانک حاضر به گفتگو نشدند و به تماس های خبرنگاران پاسخ ندادند.
–رسانه ها 2 قوس:
پدر یما سیاووش گفت: اگر به پرونده ( شهادت یما سیاووش) در داخل کشور رسیدگی لازم نشود این پرونده را برای بررسی به دادگاه جهانی لاهه خواهد فرستاد.
–رسانه ها 3 قوس:
نهادهای امنیتی در مورد حمله بر کارمندان بانک مرکزی جزییات نمی دهند
رسانه ها 3 قوس:
هیچ گروه مسوولیت انفجار در موتر بانک مرکزی را نگرفت .
-رسانه ها 4 قوس:
نظیفه ذکی عضو هیات حقیقت یاب ولسی جرگه گفت: افغانستان بانک در زمینه بررسی این رویداد ( شهادت یما سیاووش) همکاری نکرد. بانو ذکی به نگارنده گفت: به ما گفته شده در این موضوع مداخله نکنید.
–رسانه ها 4 قوس:
هیچ نهادی در مورد حمله بر موتر بانک حاضر به پاسخگویی نیست.
–رسانه ها 5 قوس:
مجیب خلوتگر رییس نی گفت: رییس بانک مرکزی خود را پاسخگو نمیداند و همکارانش در این بانک نیز با تابعیت از رییس شان اسناد و شواهد را در اختیار خانواده سیاووش قرار نمی دهند.
– رسانه ها 5 قوس:
صدیق ا لله توحیدی مسوول دادخواهی کمیته مصؤنیت خبرنگاران گفت:
حکومت در بررسی قضیه ترور یما سیاووش با تعلل کار می کند… که این مورد بیانگر دو مساله است. یکی اینکه نهاد های کشفی اسناد و مدارک ندارند… و دوم اینکه ممکن بعضی اسناد و شواهد داشته باشند اما شریک کردن آن احتمال دارد برای دولت زیان بار باشد.
– رسانه ها 5 قوس:
صدیق ا لله توحیدی مسوول دادخواهی کمیته مصوونیت خبرنگاران گفت:براساس قانون رسانه های همگانی همه شهروندان کشور حق دارند که از دولت اطلاعات مطالبه کنند و هیچ اداره حق ندارد که از دادن اطلاعات خودداری کند.
–رسانه ها 5 قوس:
در نشست شش و نیم امرا لله صالح معاون نخست رییس جمهور فیلم کوتاهی (چند دقیقه ای) از قضیه انفجار موتر بانک که 19 روز پیش آماج قرار گرفته بود به خبرنگاران نشان داده شد، که مورد قبول رسانه ها قرار نگرفت.
ذکی دریایی مدیر مسوول اطلاعات روز گفت:
این فیلم تنها سوالی را که پاسخ داد این بود که بانک از دادن فوتیج به رسانه ها خودداری میکرد .
دانش کروخیل مسوول خبرگزاری پژواک گفت:
معلوماتی که با ما (از انفجار در موتر بانک درفیلم)در میان گذاشته شد تکمیل کننده نبود و قناعت مارا حاصل نکرد.
-رسانه ها 18 قوس:
شماری از خبرنگاران گفته اند که::
با گذشت بیش از یک ماه از انفجار در موتر بانک مرکزی، نهاد های دولتی، هیچ اطلاعاتی در باره چگونگی این رویداد به دست نداده اند.
– رسانه ها 18 قوس:
سند هایی که طلوع نیوز به آن دست یافته نشان میدهد که ریاست عمومی امنیت ملی به روز هفدهم ماه عقرب و ریاست امنیت ملی کابل به روز هژدهم همان ماه خواستار همکاری بانک مرکزی از بهر بررسی چگونگی این رویداد ( انفجار در موتر بانک ) شدند. اما یک نامه ریاست 041 امنیت ملی که ده روز بعد تر از آن به بانک مرکزی فرستاده شده میرساند که امنیت ملی تا هماندم منتظر دسترسی به کامره های امنیتی بانک مرکزی و اطلاعات دستگاه رد یاب موتر آماج قرار گرفته مانده بود.
در این سند دیده میشود که بانک مرکزی از میان9 پرسشی که هیات تعیین شده وزارت داخل برای بررسی این رویداد داشته به 4 پرسش پاسخ پاسخ داده است..
–رسانه ها 18 قوس:
به گفته خبرنگاران اجمل احمدی و دیگر مسوولان بانک مرکزی هم چنان در باره این رویداد( انفجار در موتر بانک) جزییاتی به رسانه ها نمی دهند. احمدی که نامزد ریاست این بانک بود هفته پیش از سوی مجلس نمایندگان رای تایید نگرفت و بر بنیاد قانون تنظیم سرپرستی وزارت ها و ادارات دولتی، وی پس از رد شدنش از سوی مجلس، نمیتواند همچون سرپرست بانک مرکزی کار کند. درحالیکه زورگویانه به کرسی ریاست تکیه زده است.
– رسانه ها 18 قوس:
حبیب ا لله کلیم زی رییس کمیسیون امور خارجی مجلس سنا گفت:
در تاریخ افغانستان کامره افغانستان بانک بند شده؟ معینیت مبارزه با فساد لوی سارنوالی چرا دست به کار نمی شود؟ مرکز عدلی و قضایی چرا دست به کار نمیشود؟
رسانه ها 1 قوس گزارش دادند که:
شکیب مولوی زاده خبرنگار میگوید::
از آقای احمدی ( رییس بانک ) گرفته تا سطح پایین تر هیچ کدامشان حاضر به پاسخ گویی حضوری نیستند و حتا به تیلفون های ما جواب نمیدهند.
– رسانه ها 1 قوس:
علی جواد اصغری خبرنگار میگوید: زمانیکه به رسانه ها، حق دسترسی به اطلاعات (در شهادت یما سیاووش) کوتاه میشود واقعا یک سوال پیدا میشود که حتما ریگی در کفش شان باشد.
– رسانه ها 1 قوس:
ذبیح ا لله فرهنگ سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر میگوید:نهاد های کشفی و نهاد های امنیتی افغانستان وظیفه و مسوولیت دارند که عاملان را شناسایی بکنند و نهاد های عدلی و قضایی هم باید عدالت را بر آنان تامین کنند.
– رسانه ها 19 قوس:
سیما سمر گفت:اول دسترسی به اطلاعات حق مردم است. ثانیا یک موضوعی که مردم باید بفهمند که علت آن انفجار با ماین یا هر چیزی که بوده، چی بوده و چرا اینطور شده؟در حالیکه موتر در بانک هم ایستاده بوده.
– 25 قوس:
مسعود اندرابی وزیر امور داخله به منزل یما سیاووش رفته گفت : قضیه شهادت یما سیاووش تحت بررسی وزارت داخله قرار ندارد. موصوف از دستگیری یک نفر از طریق ریاست امنیت ملی به اتهام قضیه شهادت یما سیاووش خبر داده گفت که : قضیه شهادت یما سیاووش در ریاست 041 امنیت ملی تحت بررسی قرار دارد. پدر یما سیاووش دستگیری خارج کامره ها را قبول نکرد.
جدی 7-
رییس امنیت ملی به منزل شهید یما سیاووش رفته از دستگیری یک تن به اتهام حادثه انفجار در موتر بانک حامل شهید یما سیاووش به خانواده خبر داد و متذکر شد که «فرد دستگیر شده به جرم خود اعتراف نموده و عکس اش نیز در موتر موجود است، اگر خواسته باشید آنرا میتوانم نشان دهم.
پدر شهید یما سیاووش به رییس امنیت ملي گفت که: ما به غیر از طریق کامره دستگیری هیچکس را بدون طی طریق تثبیت هویت آن از راه کامره های بانک، جی پی اس موتر، بالون فضایی و کامره های چهارراهی ها قبول نداریم و برایش به طور مثال از حادثه فیر در کوه های قفقاز به یک دیکتاتور و گرفتاری ها در آن ارتباط یادآور شده و از حادثه قتل جمال خاشقجی و یافتن قاتل از طریق کامره ها مثال آورده گفت که ما به روال حساب 20 که در افسانه ها معمول است دستگیری کسی را خارج از کامره قبول نداریم.
رییس امنیت ملی حوالی ساعت 5 بعد ازظهر از منزل شهید یما سیاووش رفت و خلاف انتظار و به طور باور نکردنی ساعت 6 بعد از ظهرهمان روز7جدی از تلویزیون ها خبری به نشر رسید که سرور دانش معاون دوم رییس جمهور رسانه ها را دعوت نموده و به آنان از قول وزارت داخله در آن جلسه گفته شده که 3 تن به اتهام دست داشتن در انفجار موتربانک که یما سیاووش در آن شهید شد دستگیر شده است.
جدی 8
واکنش خانواده شهید سیاووش در پیوند به نشرخبر بازداشت ها در ارتباط به شهادت یما سیاووش:
پس از انفجار در موتر دولتی «بانک مرکزی افغانستان» به تاریخ 17 عقرب 1399 مطابق 7 نوامبر 2020 در شهر کابل و شهادت یما سیاووش مشاور این بانک و مجری معروف تلویزیونی در افغانستان، خانواده شهید یما سیاووش، رسانه های همگانی کشور، کمیسیون حقیقت یاب مجلس نمایندگان، جامعه مدنی و مردم افغانستان در پنجاه واندی روز گذشته در شکایتنامه ی مکتوب، 4 خواسته ابتدایی را مطابق اصول حقوق بشر، به منظور دست یافتن به حقیقت موضوع ترور یما سیاووش، به حکومت افغانستان مطرح کردند:
1- بررسی کرمنال تخنیکی و دسترسی خانواده با دستیابی به محتوای ضبط شده توسط دوربین های مدار بسته ی بانک مرکزی که پارکینگ وسایط نقلیه رفت و آمد دروازه های ورودی و خروجی بانک مرکزی را تحت پوشش داشته است؛
2- بررسی کرمنال تخنیکی و دسترسی خانواده با دستیابی به معلومات «جی پی اس» یا دستگاه ردیاب واسطه نقلیه حامل شهید یما سیاووش که صبح روز هفتم نوامبر آماج انفجار قرار گرفته است؛
3- بررسی کرمنال تخنیکی و دسترسی خانواده با دستیابی به تصاویر ضبط شده ی بالون امنیتی که بر فراز ارگ ریاست جمهوری و نیز بانک مرکزی موقعیت دارد به جهت بررسی دروازه های ورودی و خروجی و پارکینگ وسایط بانک مرکزی؛
4- بررسی رسمی کرمنال تخنیکی و دسترسی خانواده با دستیابی به تصاویر ضبط شده ی دوربین های مداربسته چهارراهی ها در مسیر بانک مرکزی تا مکروریان 4؛
قابل یادآوری میباشد که خواست همگانی این بوده که تمام معلومات ذکر شده بطور همزمان همدیگر را تائید کنند، زیرا امکان دستبر، جعلکاری و ویرایش یک قسمت از معلومات ضبط شده دوربین ها و دستگاه جی پی اس (به عنوان مثال دستکاری و بازسازی معلومات ضبط شده دوربین های بانک مرکزی در تاریخ های مشخص) توسط نهادهای مسوول بعید از تصور نبوده.
واکنش حکومت افغانستان نسبت به ترور یما سیاووش در نزدیک به دو ماه، تنها بستن مجراهای عدالت، پوشیده نگهداشتن مدارک مشهود در کامره ها، عدم همکاری با رسانه ها و فرار هدفمندانه از پاسخگویی به پرسش های ابتدایی و اساسی بوده است که به تکرار از طرف خانواده شهید یما سیاووش، رسانه ها، کمیسیون حقیقت یاب مجلس نمایندگان جامعه مدنی و مردم افغانستان از راه های مختلف، طرح شده است.
با گذشت نزدیک به دو ماه از ترور شهید یما سیاووش و عدم پاسخگویی حکومت به این خواسته های ابتدایی، قانونی و حقوق بشری؛ اکنون با پخش و نشر خبر بازداشت های مرتبط در قضیه شهادت سیاووش شک ما بر آن است که حکومت با وقت کُشی ماهرانه و عدم شریک سازی به موقع معلومات ضبط شده توسط دوربین های متذکره، در تلاش مهندسی و دستکاری در مدارک درخواست شده و در صدد کتمان حقیقت و اجتناب از بیان آن است.
با توجه به این، به دلیل عدم اعتماد به صداقت در کارکرد نهادهای دولتی مربوطه در رابطه با شهادت یما سیاووش برای ما یعنی خانواده شهید یما سیاووش هر نوع انکشاف در قضیه به شمول بازداشت ها و سایر اطلاعات استخباراتی زمانی معتبر، قابل قبول و پذیرفتنی خواهد بود که در تصاویر ضبط شده در دوربین های بانک مرکزی، معلومات دستگاه جی پی اس موتر حامل شهید یما سیاووش، تصاویر بالون و تصایر دوربین های چهارراهی های مشخص در مسیر بانک مرکزی تا مکروریان چهارم از تاریخ تقرر یما سیاووش به بانک مرکزی الی 17 عقرب که روز انفجار در موتر شهید یما سیاووش می باشد به اثبات رسانده شود.
اطلاعاتی (تصاویر، جی پی اس، بالون، چهارراهی ها) که نهاد های امنیتی تا حالا به دلیل انکشاف قضیه مانع همگانی شدن و پخش و نشر آن شده و بانک مرکزی و حکومت افغانستان هنوز از شریک ساختن آن با خانواده شهید سیاووش خودداری کرده است.
و در صورتیکه حتا حکومت افغانستان اگر حاضر به ارائه جزییات اطلاعات درخواست شده هم با گذشت نزدیک به دو ماه به خانواده شهید سیاووش و رسانه ها گردد ما برای خود این حق را محفوظ می داریم که بار دیگر بر خواسته قبلی خود تأکید کنیم که اعتبار هرگونه اطلاعات داده شده از جانب حکومت افغانستان پس از تائید تیم تخنیکی بیطرف بین المللی برای ما قابل قبول خواهد بود.
– رسانه 3 جدی :
داود سیاووش پدر یما سیاووش به شورای امنیت سازمان ملل استغاثه ای را مبنی بر عدم توجه دولت به قضیه شهادت یما سیاووش شهید نوشته و در شماره 262 مورخ 3 جدی سال(1399) مطابق 23 دسامبر 2020 منتشر کرده که در آن به خاطر بیطرف نبودن نهاد های عدالی وقضایی افغانستان به دلیل ذیدخل بودن پای اجمل احمدی در قضیه شهادت یما سیاووش که مورد حمایت اشرف غنی میباشد ، خواهان هیأت بیطرف کرمنال تخنیک بین المللی در بررسی کامره های بانک، جی پی اس موتربانک، بالون فضایی بالای ارگ وبانک و کامره های چار راهی ها از بانک تا مکروریان 4 شد..
– روز 18 حمل 1400 RTA Dari
از قول امرالله صالح معاون نخست رییس جمهور گفته شد که:
نیروهای امنیتی یک گروه یازده نفری اعضای طالبان که مسوول بمگذاری و ماین های مقناطیسی و قتل یما سیاووش استند را بازداشت کرده اند.
– واکنش پدر یما سیاووش در ارتباط به اظهارات امرالله صالح:
این چگونه قضیه یی میباشد که در آن یما سیاووش شهید به عنوان یک انسان بار اول توسط یکنفر به گفته رییس امنیت ملی، بار دوم توسط سه نفر به گفته سرور دانش معاون دوم رییس جمهور و بار سوم توسط گروه یازده نفری قاتلان به گفته امرالله صالح، سه بار بار آنهم با گرفتاری افراد از خارج کامره و جی پی اس موتر به شهادت میرسد؟
آیا این ادعا های متناقض از طرف سه مقام رهبری دولت ایجاب تحقیق جداگانه را نمی نماید؟
وقتی قضیه چنین پیچیده میباشد به غیر از محکمه بین المللی هاک کی میتواند از رهبران دولت افغانستان در این قضیه تحقیق نماید؟
دادگاه بین المللی هاک باید بپرسد که چرا؟ در شهادت یما سیاووش شهید درحالیکه رییس امنیت ملی میگوید: 1نفربازداشت شده، و وزیر داخله میگوید قضیه یما سیاووش در وزارت داخله تحت بررسی قرار ندارد سرور دانش یک ساعت بعد ازاظهارات رییس امنیت از نام وزارت داخله میگوید: 3نفر بازداشت شده،امرالله صالح پنج ماه بعد بازهم از قول وزارت داخله میگوید: 11نفر بازداشت شده و در همین حال.اجمل احمدی (جی پی اس موترو کامره های بانک) را پنهان میکند واشرف غنی از اجمل احمدی حمایت میکند واجازه نمیدهد اجمل احمدی رییس بانک غیرقانونی ورد شده از پارلمان به قانون پاسخگوباشد؟!
ذیدخل بودن دولت در قضیه شهادت یما سیاووش شهید وقتی به خانواده سیاووش آشکار شد که امرالله صالح به عنوان معاون اول رییس جمهور به گوش خانواده یما سیاووش شهید از طریق رسانه ها رساند که گویا این خانواده به دولت مراجعه نماید و از دستگیر شده گان به دولت شکایت کند با این صدا آخرین نقاب از چهره دولت افتاد و شک خانواده یما سیاووش را به یقین مبدل کرد که پای دولت افغانستان در شهادت یما سیاووش شهید دخیل میباشد.
ای نور بصر یما سیاووش
فرزند عزیز ونور دیده
قانون خمیده سر گذارد
آن جای که خون تو چکیده
آهای نهاد های عدل و انصاف جهان!
در کشیدن قاتل ،عامل قتل وحامی عامل قتل یماسیاووش شهید به میز عدالت به داد ما برسید
گریز (مظلوم) ز بیدادگر
کند نام زشتش به عالم سمر