نباید تحلیل اهداف پشت پرده سفر یک دیپلومات در حاشیه پردازی به لباس و سلیقه شخصی وی گم شود

داودسیاووش/

به نظر میرسد نگاه تحلیلگرانه به اهداف پشت پرده دیپلومات های خارجی هنگام سفر شان  به کابل جایش را به پرداخت های کوچه بازاری و مطایبه و تمسخر و توهین های غیر دیپلوماتیک در جو جاری سیاسی افغانستان خالی کرده است.

با توجه به اینکه پاکستان اهداف عمیقاً استراتیژیک در افغانستان دارد و هر حرکت آن کشور در فضای دیپلوماتیک باافغانستان باید با دقت تحلیل و پشت آن صفحه  باید خوانده شود.

 در سفر اخیر حنا ربانی وزیر دولت در امور خارجه پاکستان به کابل، رسانه ها و شبکه های اجتماعی مجازی در افغانستان آنقدر کوچه بازاری و غیر دیپلوماتیک به این سفر عمیقاً دیپلوماتیک پرداختند که سطح و سویه شعور و درک دیپلوماتیک را در افغانستان زیر سوال برد.

چنان به نظر میرسد که در افغانستان با توجه به اثرات بحران تراژیک جنگ و مهاجرت ها بر روان جامعه روشنفکری ، سطح و سویه پرداختن به اهداف پشت پرده  وزیر دولت در امور خارجه کشوری که در طی چهل سال سناریو نویس پشت پرده بحران های مدیریت شده سیاسی در افغانستان بوده با پایین آوردن تا  سطح تحلیل از موی و ابرو و لباس و عشوه و کرشمه ظاهری یک دیپلومات به مفهوم طفره رفتن و یا عدم توانایی تحلیل اهداف پشت پرده این سفر دیپلوماتیک میباشد .

آرزو آن بود که صاحبنطران و کارشناسان افغانستان صرف نظر از اکت وادا و چهره و سیمای وزیر دولت در امور خارجه پاکستان  که اصلاً سلیقه شخصی آن میباشد و نباید به آن مصروف شد،  این نکات را در سیمای آن سیاستمدار پاکستانی میخواندند که :

1- حنا ربانی چرا  در وضعیت موجود به کابل آمد؟  

2- این سفر با پایان آتش بس طالبان پاکستان با دولت آن کشور چه ارتباط دارد؟

3- حنا ربانی با امیرخان متقی چه گفت؟

4- عکس العمل طالبان به خواسته های سیاسی پاکستان چه بود؟

5- آیا طالبان افغانستان  پس از پایان آتش بس طالبان پاکستانی در جنگ شان با دولت پاکستان از آنان حمایت خواهند کرد یانه؟

6- این سفر چه ارتباط با بحران جاری پاکستان و تقابل عمران خان که حامی طالبان بود در مناسبات با افغانستان میتواند  داشته باشد؟

و پرسش هایی چون …؟

ما باید زبان دیپلوماسی را بیآموزیم، ما باید قدرت تحلیل مسایل بغرنج و چند بعدی را، با کشوری چون پاکستان  که یک قطب سیاست جهان را در افغانستان رهبری میکند داشته باشیم.

ما باید فرهنگ دیپلوماتیک در کوریدور های رفت و آمد دیپلوماتیک را بدانیم.

دیپلومات ها و نظامیان کشور ها حتا در شرایط جنگ ها با هم ملاقات میکنند، اما همدگر را مسخره نمیکنند و اصلاً سیاست کار مسخره نیست  بلکه قوت خود را در استدلال های منطقی به رخ حریف در پشت میز مذاکرات کشیده ، در صحنه دیپلوماتیک به نمایش میگذارند.

با توجه به اینکه در صحنه سیاسی در شرایط کنونی کسی نیست که در این عرصه در افغانستان نقشی  ایفا کند.  حداقل در حاشیه های این رویداد ها که عمیقاً دیپلوماتیک اند و با سرنوشت مردم افغانستان ارتباط دارد، نباید سطح و سویه شعور سیاسی  در افغانستان تا سطح ادبیات کوچه بازاری پایین کشیده شود.

رسانه ها ، کارشناسان و گردانندگان صفحات شبکه های اجتماعی باید اهداف پشت  سفراین دیپلومات را بررسی و به مردم تفسیر کنند ، نه شکل لباس و وضعیت ظاهری آنان را.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s